D E T A I L S.

Vrijdag mogen we het hout gaan halen voor de binnenkasten van de keuken, badkamer en slaapkamer.

Volgende week hebben we een weekje verlof en kunnen we dit allemaal in elkaar zetten. Hierna kunnen de deuren perfect opgemeten worden. Voor de keuken hebben we verrassend genoeg voor een andere kleur gekozen. De fronten gaan bestaan uit zwart gebeitste eik. De fronten van de badkamer en slaapkamer worden wit gelakt.

Waarom zwart gebeitste eik?

Onze leefruimte is momenteel al zo licht dat het ongezellig gaat worden. We hebben een lichte vloer, witte gordijnen, witte muren,… Een zwarte keuken gaat alles een beetje gezelliger maken. De wand met de deur in de keuken en de toekomstige kasten in de living worden ook in deze zwarte eik afgewerkt. Zo lijkt het één geheel. De kleuren van buiten komen binnen dan ook terug: zwart trespa– zwart hout, wit plafond oversteken — witte muren –kasten, grijze gevelsteen –grijze vloer.

Om jullie een idee te geven (de foto hieronder): dit is eigenlijk onze keuken maar dan in het zwart :).. De linkerwand met inham aan het fornuis is hetzelfde als bij ons. Wij hebben 4 kamer hoge kast links en 2 kamer hoge kasten rechts van het fornuis ( hier zitten ook de combi-oven en hoge druk stoomoven in verwerkt). We hebben gekozen voor zwarte greepjes. Dezelfde als op de kasten aan de rechterkant. Het tablet en spatwand worden gemaakt uit corian (warm grey). En de zwarte 590 kraan van Vola mocht niet ontbreken :).

UPDATE: We hebben uiteindelijk geen zwarte kraan van Vola genomen maar we hebben gekozen voor de versie in RVS. De zwarte variant raden ze niet echt aan in een keuken.

De andere inbouwkasten in het huis worden wit.

 

Deze zwarte kraan van Vola hebben we ook gekozen voor de lavabo in het toilet. De lavabo bestaat uit dezelfde corian als het tablet in de keuken.

We weten enkel nog niet of we voor een lavabo apart gaan of eentje met daaronder kastruimte. Fronten ook uit corian.

Ook de gordijnen zijn gekozen. Het worden witte gordijnen waar je toch nog een beetje kan door zien. Deze worden afgewerkt met een waveband. Er komt onderaan ook een zoom van 5,5 cm. Even hoog als de ingewerkte plinten. Nu komen er gordijnen in de leefruimte en hal. In de slaapkamer hebben we een grijze stof gekozen. In de bureau komen zwarte horizontale lamellen. En de rest is voor volgend jaar :).

Onze kleuren samen: het stof, de vloer, het hout en de verlichting van de inrit. Er komen spotjes van kreon: mini square Rokko.

En ondertussen zijn we ook nog begonnen met het hele huis een eerste verflaag te geven. We zetten nu een primer met witte RAL-kleur op de muren.

Zo geraakt ons huis beetje bij beetje af en kunnen we beginnen te denken aan de verhuis…

Advertenties
11 reacties
 1. tdh zei:

  Hoed af. Jullie huis gaat echt AF zijn!

  • Dank je wel! We doen ons best. Jullie zijn ook goed bezig! We zijn al benieuwd naar jullie dak en ramen.

 2. Amaj mannekes, efkes niet meer hier geweest en *mindblow*!
  Jullie hebben duidelijk ook niet stil gezeten.
  Erg knap interieur gaat dat worden. (De buitenkant is dat al)
  Komt he-le-maal goed hier!

 3. ab zei:

  Heel mooi huis!
  Die inbouwspot, van welk merk zijn deze? zijn deze overal mee ingepleisterd, ook in de dallen?

  • Bedankt voor je reactie!
   De inbouwspots zijn van Astro lighting. Deze zijn overal (gelijkvloers) ingepleisterd. Ze zitten bij ons niet in de dallen omdat we op het gelijkvloers een verlaagd plafond hebben.
   groetjes

 4. Peter zei:

  Mooie kleurcombinaties in jullie interieur.
  Welke vloertegel hebben jullie gekozen?

 5. Evi zei:

  Wat een prachtig resultaat is dit geworden!
  Wil je prijsgeven welke gordijnen dit zijn?

  • De gordijnen op het gelijkvloers zijn van GEA – Krono. We hebben ze bij Piece Unique besteld in een wavevorm. MVG,

 6. cindy d'hooghe zei:

  prachtige woning ! wij zijn momenteel zelf in de ‘technieken-fase’ van onze ruwbouw… ik vroeg me af of je nog tips hebt voor de afwerking, zijn er bepaalde zaken waar je spijt van hebt, die je afraadt ?
  Ik maak me momenteel zorgen over de oppervlakte van onze open leefruimte/keuken (niet dat dit nog te wijzigen is 🙂 )Zou je willen delen hoeveel vierkante meter die van jullie is, en of deze voldoende is ? Alvast bedankt !

  • Dag Cindy,

   We hebben voorlopig niet echt spijt van materialen of technieken die we gemaakt hebben. We zijn tot nu toe nog steeds erg tevreden over de gemaakte keuzes :).
   De grootte van onze leefruimte is een kleine 70m². Doordat we nog een grootte opening hebben naar de bureau geeft dit het gevoel dat dit ook bij de leefruimte hoort. We vinden dit ruim voldoende voor ons. Er komt enkel nog een maatmeubelmeubel voor de open haard en tv.

   Veel succes met jullie project!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: