Juli 2017

 

Het is weeral meer dan een half jaartje geleden dat er nog iets gepost werd op de blog.

In de afgelopen maanden is er niet veel veranderd in huis… We zijn sinds februari aan een nieuw projectje, van mijn ouders :), begonnen aan zee. Dit hopen we tegen oktober klaar te krijgen en daarna kunnen we eindelijk terug aan ons eigen project wat verder werken. Jaja, we krijgen geen genoeg van bouwen/ verbouwen :)…. We zouden zo terug opnieuw beginnen… Tussen al de werken door genieten we natuurlijk van ons huis. Tot nu toe hebben we nog nergens spijt van…

De tuin is het meeste veranderd sinds januari. We hebben deze afgelopen weekend nog eens onderhanden genomen en alles terug wat strakker gesnoeid. De ligustrumhaag is dit jaar al een aantal keer gesnoeid geweest zodat dit een mooie dikke haag wordt. Bij de beuk hebben we enkel de zijkanten wat gesnoeid. Het is de bedoeling dat hij nog een 20-tal cm groter wordt voordat we hem wat ronder kunnen scheren. De hagen krijgen ook 2 keer per jaar vetstoffen zodat ze goed en mooi groeien.

De grassen zijn de laatste weken erg groot geworden. De Verbena (paarse bloemetjes) geeft wat kleur aan onze voortuin ook al moet ze veel moeite doen om boven de grassen uit te blijven :). In het voorjaar gaven de paarse allium bloembollen het beste van zichzelf.

 

 

Onze lampjes van kreon, die al bijna een jaar in de kelder lagen, hebben we ondertussen een plaatsje gegeven in de inrit. Ze verlichten ’s avonds erg goed de helling. Dit jaar plannen we nog de andere verlichting in de voortuin te plaatsen.

We zijn ook wat offertes aan het opvragen voor het voegen van de gevel. Dit karweitje plannen we volgend jaar te laten uitvoeren. Het voorbije weekend zijn we wat woningen met onze steen gaan bezichtigen omdat we twijfelen over het vol voegen of het echt uitwrijven over de steen… Stof om over na te denken.

 

 

Advertenties
6 reacties
 1. Isabel zei:

  Amai wat een mooi huis hebben jullie gebouwd!! Wij starten ook aan ons bouwavontuur en vinden moeilijk een mooie gevelsteen.. Die van jullie is echt wat we zoeken.. Kan je ons zeggen welke steen het is?

 2. Kristof Helsen zei:

  Mooie blog met heel wat nuttige info voor zelfklussers 🙂
  Vraagje misschien: hoe hebben jullie de hoek in trespa afgewerkt? In verstek?
  Indien jullie een goed adresje weten waar je deze kan aankopen voor zelfplaatsing mogen jullie dat altijd een keer doorgeven! Groetjes,

  • Beste,

   We hebben de hoek niet in verstek afgewerkt maar gewoon de meest zichtbare kant de andere plaat laten afdekken. We hebben er wel lang over getwijfeld om het in verstek te plaatsen maar dan moesten we ook opletten welke afmetingen van platen op de hoeken zouden gebruiken. Volgens de voorschriften van TRESPA zijn er blijkbaar maximum afmetingen voor gelijmde verstekhoeken.
   Wij hebben onze TRESPA gekocht via Cras.

 3. Karlijn zei:

  Beste,
  Jullie hebben buiten gepolierde beton. Mag ik vragen welke kleur jullie kozen? Wij gaan ook voor een oprit en terras in gepolierde beton. De tuinarchitect voorziet beton van 4% in de massa. Dat lijkt me misschien iets te donker?!

  • Beste Karlijn
   Wij hebben gewoon betonkleur op het terras. Dit is beton zonder kleurtoevoegingen dus vrij licht van kleur. De beton in de inrit is gekleurd in antracietgrijs. Dit hebben ze ter plaatse gedaan.
   mvg, W&L

   • Karlijn zei:

    Dankuwel voor de reactie! Wij moeten een % doorgeven, ik weet niet wat overeen zou komen met antraciet…. we zullen wat referentieadresjes doen… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: