De buitenpoorten.

Zaterdag was het eindelijk zo ver… W. ging samen met zijn vader en zijn broer onze buitenpoorten plaatsen.

IMG_0972

Zoals jullie al gelezen hebben, heeft de bouwheer de poorten zelf ontwerpen, het ijzer besteld en alles in elkaar gelast. Dit was geen gemakkelijk karweitje. Het was trouwens de eerste keer dat hij een poort maakte maar mijn man is niet vies van een uitdaging.

IMG_0958

plaatsing buitenpoorten

Een paar weken geleden heeft de bouwheer de poorten al eens gepast voor ze naar de lakkerij gingen. We hebben ze zwart laten poederlakken. Zo past het perfect bij onze ramen.

We zijn heel erg tevreden/ trots over het resultaat. We vinden het helemaal passen bij onze woning. Zoals je wel kan zien hebben we de grote poort asymmetrisch gemaakt. We wilden ons ‘kleine’ poortje uitgelijnd hebben op de trap. Zo kunnen we dit apart bedienen bij bezoek. De verdeling in de poort is op 3 verschillende afstanden geplaatst net zoals onze gevelpanelen.

IMG_0968

Gisteren heeft W. de grote poort geautomatiseerd. We hebben gekozen voor poortmotoren van Faac. We hebben deze zwart gespoten zo vallen ze minder hard op.

IMG_0976IMG_0977

Doordat we nog geen brievenbus/ parlofoon hebben, staat de vleugel naar de voordeur overdag open. Zo kan er nog bezoek tot aan de voordeur. In de toekomst is het de bedoeling dat de poort altijd toe is, dat vinden we ook het mooiste, en dat het bezoek aan de parlofoon aanbeld. We kunnen dan via de domotica de vleugel naar de voordeur vanop afstand of in de woning bedienen.

IMG_0979IMG_0980

We hebben nog een kleinere poort aan de linkerkant van onze woning. Deze draait naar buiten open. Zo kunnen we hier achter eventueel een aanhangwagen zetten of in de verre toekomst een extra auto.

IMG_0961

Achter het huis moet de bouwheer nog een klein poortje plaatsen. Het is de bedoeling dat er nog een trap komt van het terras naar de inrit en om dit een beetje veilig te houden plaatsen we hier een poortje.

De tuinverlichting (spots op de bomen, kleine verlichting die de paatjes verlichten) hebben we vorig jaar geplaatst.

IMG_0984

Het laatste werkje,de brievenbus, zorgt momenteel voor veel frustratie. Ongelofelijk hoe we achter mensen moeten aan lopen om prijzen te krijgen. Veel mensen willen deze ook niet plooien. Ik hoop echt dat er nu wat schot in de zaak gaat komen.

Wordt vervolgd…

4 reacties
  1. Nancy zei:

    Vandaag jullie blog ontdekt en volledig gelezen! Heel mooi huis tot in de puntjes afgewerkt, een voorbeeld! Super werk van begin tot einde.

    • Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn te lezen😊.
      Vele groetjes, L

  2. Wauw wat gaaf!! Dat ziet er super stijlvol uit! Knap dat jullie deze bouwuitdaging aan zijn gegaan! Het resultaat is er zeker naar!

    X Anne

Plaats een reactie